We importeren onze wijn zelf van wijnhuizen die we kennen.....

Bodega Dona Felisa

Spanje - Andalusie

Geschiedenis

Bodega Doña Felisa, opgericht in 1999, is ontstaan uit de toewijding van de oprichters, José Maria Losantos en zijn vrouw Gema Alonso.
De inwoners van Burgos ontdekten de stad Ronda en werden er meteen verliefd op. Niet alleen op de stad zelf, maar ook vanwege de unieke omstandigheden die deze prachtige hoek van Andalusië biedt voor de uitwerking van fijne wijnen.


Deze liefde op het eerste gezicht veranderde hun passie voor wijnen in een bloeiend bedrijf en een manier van leven, waardoor Bodega DOÑA FELISA een echt familieproject werd.

 

Nu de tweede generatie van de familie die deze gast consolideert en ervoor zorgt dat het een van de meest gerenommeerde en innovatieve wijnmakerijen in Andalusië blijft.

 

Land

Het is omgeven door de bergen van Ronda en ligt in een gebied dat bekend staat om de overblijfselen van de Romeinse stad Acinipo, "Land van de wijn", waar heerlijke wijnen werden geproduceerd en geëxporteerd naar het hele Romeinse rijk en de rest van de wereld sinds de Romeinse tijd.

 

Cortijo Los Aguilares

Spanje - Andalusie

 

 

Geschiedenis

SINDS DE OPRICHTING VAN HET WIJNHUIS CORTIJO LOS AGUILARES, BIJNA TWEE DECENNIA GELEDEN, WISTEN WE DAT DE SLEUTEL TOT EEN GEWELDIG PRODUCT IN DE KLEINE DETAILS ZIT. DAAROM ONTWERPEN WIJ ONZE WIJN MET GROTE ZORGVULDIGHEID, VANAF DE AANPLANT EN DE BEHANDELING VAN DE WIJNSTOKKEN TOT AAN ELK ASPECT VAN DE WIJNBEREIDING. WIJ STREVEN NAAR DE HOOGSTE KWALITEIT, OM EEN REFERENTIE TE WORDEN ONDER DE ANDALUSISCHE WIJNEN EN WIJNHUIZEN.

Land

Cortijo Los Aguilares ligt in de Serranía de Ronda (provincie Málaga, Andalusië), een uitzonderlijke enclave voor wijnbouw.

Het is een familiebedrijf dat wijn verbouwt op een 800 hectare groot landgoed dat voornamelijk bestaat uit steeneiken en 25 hectare is bestemd voor de wijnbouw.

De rest van het landschap is een adembenemend landschap van eeuwenoude steeneiken en struikgewas, dat een ideale omgeving vormt voor onze wijngaarden.

Op meer dan 900 m hoogte, tussen twee natuurparken, zorgt dit voor een grote biodiversiteit en een bijzonder microklimaat, waardoor wij een grote verscheidenheid aan druivensoorten kunnen telen.

 

 

Bodega Convento Oreja

Spanje - Ribera del Duero

Geschiedenis

In het historische centrum van de Ribera del Duero, werd Convento Oreja geboren toen een groep vrienden met een voorliefde voor wijn besloot om een modern wijnproject te starten. Het was de uitwerking van een plan waar als lang over gedroomd werd: genieten van vriendschap door een glas eigen wijn te proeven, een glas in eigen stijl met eigen passie. In de regio Ribera del Duero.

 

Met zeer veel aandacht voor kwaliteit, heeft Bodega Convento Oreja besloten om het moderne project op een slimme en ontspannen manier op te zetten, zonder pretenties en waar bij het niet alleen draaide om snel rendement op de investering.
Met als resultaat van dit alles: de Convento Oreja-wijnen. Elegante wijnen, goed uitgebalanceerd en vol karakter, bereid volgens het ritme van het kloosterleven door rust, stilte, geduld en gepassioneerde toewijding.

Land

Peñafiel ligt op een hoogte van 754 meter, met een gemiddelde neerslag van 475 ml per jaar. De bodems zijn arm, voornamelijk van grind en kalksteen, met weinig organische substantie en reguleren op natuurlijke wijze de wijngaardproductie.

Het continentale klimaat in de Ribera del Duero, met lange en koude winters en droge en hete zomers, zorgt voor een enorme variatie in de temperatuur tussen dag en nacht. Dit resulteert in een uitstekende fenolische rijping en een uitzonderlijke wijnstructuur.

Tinta del Pais

Convento Oreja-wijnen zijn gevarieerd en worden uitsluitend uitgewerkt met Tinta del País-druiven, een variëteit van Tempranillo. De druif kenmerkt zich door zijn kleine korrels en dikke schil die zorgen voor een hoge fruitconcentratie en een uitstekende structuur. Naast de natuurlijke productieregulatie door de bodem en het klimaat, streeft Convento Oreja ernaar om alleen druiven van hoge kwaliteit te gebruiken.